VSO - TSO - BSOdownload

Onze school is een samenwerking aangegaan met kinderopvangorganisatie Kind&Co.
Zij verzorgt voor onze leerlingen drie soorten opvang.

 1. Voor-schoolse opvang (VSO), van 7.30 uur  tot 8.35 uur
 2. Tussen-schoolse opvang (TSO), van 12.15 uur  tot 13.15 uur
 3. Na-schoolse opvang (BSO), vanaf 15.15 uur 

 

Voor-schoolse opvang (VSO):

IMG 1437De VSO  is iedere werkdag geopend vanaf 7.30 uur. Uw kind wordt door u naar de VSO ruimte in de Lucasschool (gebouw naast de Koningin Julianaschool) gebracht. Tussen 7.30 uur en 8.30 uur doen de kinderen een rustige activiteit in het lokaal of de hal. De pedagogisch medewerker brengt uw kind naar de Koningin Julianaschool als de school begint en draagt hem/haar over aan de groepsleerkracht.
Het lokaal is vrolijk ingericht en aangepast aan de diverse leeftijden. Er zijn diverse hoeken en materialen aanwezig. We hebben verschillende spellen, boeken en tijdschriften, daarnaast is er divers creatief materiaal aanwezig. 

De VSO heeft alleen maar gekwalificeerde medewerkers in dienst. Bij onze opvang werken pedagogische medewerkers die kennis hebben van en inzicht hebben in groepsdynamische processen, de ontwikkelingsfases van een kind en de geldende hygiëne- en veiligheidseisen.

Voor meer informatie en aanmelden van uw kind  voor de VSO: www.kmnkindenco.nl

Tussen-schoolse opvang (TSO)

De Tussen Schoolse Opvang (overblijf) wordt ook georganiseerd door Kind & Co. Deze organisatie draagt verantwoordelijkheid voor de overblijf bij ons op school en regelt de inschrijvingen en automatische incasso via een app. Uw kind kan flexibel gebruik maken van deze overblijf-mogelijkheid. Per dag kunt u via de app aangeven of uw kind van de overblijf gebruik zal maken. Kosten zijn €2,25 per keer. Via https://mijn.kmnkindenco.nl/aanvraag kunt u een account aanmaken voor de tussenschoolse opvang.

De TSO medewerkers stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat uw kind plezier heeft op de TSO en in een gezellige sfeer kan lunchen. Het TSO team streeft er naar om de kwaliteit van de TSO te waarborgen en verbeteren. 

Dit bieden wij:

 • Al onze TSO medewerkers zijn door de kanjercoördinatoren opgeleid en spreken dezelfde pedagogische kanjertaal als de leerkracht in de groep.
 • Er is iedere dag overleg met het team onderling en tussen de leerkracht en de TSO medewerker.
 • De groepsleerkracht zorgt voor een "warme overdracht".
 • Elke groep heeft een vaste medewerker; kinderen eten hun eigen meegebrachte lunch in hun eigen lokaal.
 • Na de lunch kunnen de kinderen kiezen uit diverse speelactiviteiten zowel binnen als buiten. Er is de laatste jaren geïnvesteerd in goed, uitdagend spelmateriaal.
 • Het TSO team vergadert 6x per jaar.
 • Alle medewerkers hebben een EHBO diploma.
 • De coördinator heeft veelvuldig overleg met de directie.
 • De coördinator is aanwezig op rapportavonden, zodat u met vragen bij haar terecht kunt.
 • Alle medewerkers hebben een verklaring omtrent goed gedrag.

Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties m.b.t. de TSO kunt u terecht bij Loes Migchielsen. Zij is bereikbaar op school: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag  van 09.30 uur - 13.30 uur via telefoonnummer 030-6037272.  Of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Na-schoolse opvang (BSO)

Onze leerlingen kunnen na schooltijd gebruik maken van Kinderopvang de Egel. Ook deze opvang wordt georganiseerd voor Kind&Co en bevindt zich aan de overkant van ons schoolplein in het schoolgebouw van de Lucasschool Galecop.

Wat biedt BSO De Egel?
BSO De Egel beschikt over drie groepsruimtes. Hierdoor is er de gelegenheid om de kinderen in drie verschillende groepen met hun leeftijdsgenootjes op te vangen. Op deze manier behoudt BSO De Egel de knusheid van een kleinschalige BSO en bieden we voldoende ontspanning- en activiteitenmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. De kleinsten worden opgevangen in één groep. Deze groep omvat maximaal 10 kinderen met één pedagogisch medewerker. In deze groep bevinden zich voornamelijk materialen gericht op kleuters: verfborden, een zandtafel en diverse speelkleden met speelmaterialen. Daarnaast bevindt zich een groep waar de kinderen tot 7 jaar worden opgevangen. Deze groep heeft verschillende speelhoeken, een verkleedhoek, diverse knutselmaterialen en bouwmaterialen. Tenslotte is er de 7+ ruimte. Deze groep is ingericht voor de grotere kinderen. Er is een grote hoekbank, waar de kinderen lekker kunnen zitten om te kletsen of een boekje te lezen, er is een werkbank om te knutselen met zwaardere materialen en er is een keuken waar we kook- en bakactiviteiten doen.

BSO de Egel beschikt ook over een riante buitenspeelruimte. De kinderen kunnen op het schoolplein van de Lucasschool Galecop en de Koningin Julianaschool spelen. Voor meer informatie en aanmelden van uw kind  voor de BSO: www.kmnkindenco.nl